Vastailen nyt Taikalta saamaani kirjahaasteeseen. En harmikseni lue juurikaan mitään maailmankirjallisuuden klassikoita, vaikka siitä harrastuksesta usein haaveilenkin. En ehdi lukemaan yleensäkään paljoa nykyään, mutta tähän poimin nyt muutaman kivan kirjan. Lukeminen on kyllä ollut ja on periaatteessa edelleenkin lähellä sydäntä oleva harrastus.

Pikku Prinssi (Antoine de Saint-Exupery). Tämä satukirja tarjoaa elämänfilosofiaa kaikenikäsille.

Taikatalvi (Tove Jansson). Tykkään paljon monista lastenkirjoista ja kukapa ei pitäisi muumeista? Muumikirjat ovat taiteellisia ja syvällisiä.

Valo kuvin ja sanoin (Janne Gröning ja Eija Orpana). Kirjassa on kauniita luontokuvia ja kauniita sanoja. Mietelauseita, jotka antavat ajattelemisen aihetta. Nautinnollista, lohduttavaa, voimaannuttavaa ja elämyksellistä luettavaa ja katseltavaa.

Sanoista tekoihin (Eric Jensen). 180 mutkatonta tapaa panna itseensä puhtia ja tehdä tavoitteista totta. En ole mitenkään liian tavoitteellinen henkilö, mutta tällaiset selfhelp-kirjat ovat siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi), sopivina annoksina, ihan paikallaan silloin tällöin. Nopealukuinen ja käytännönläheinen opus.

Naisen oma kirja – terveenä ja onnellisena kautta vuosien. (Denise Foley ja Eileen Nechas). Lisää selfhelppiä. Ostin tämän kirjan jo parikymppisenä ja olen palannut sitä selailemaan usein. Tässä kirjassa käsitellään naisen koko elämä puberteetista vaihdevuosiin. Sisältää juttuja terveydestä, parisuhteesta ja erilaisista elämäntilanteista. Naislääkäreiden asiantuntemukseen perustuva realistinen kirja - ei mitään sisäinen sankari -tyyliä.